logo-white
EUzaTebe_logo

Услови коришћења

Правила понашања на Порталу државне матуре

Свако коришћење Портала подложно је условима и правилима описаним на овој страници. Коришћењем Портала државне матуре (у даљем тексту: Портал) прихватате ове услове коришћења.

Законитост

Добродошли сте да користите Портал на законит начин и у сврхе за које је он предвиђен – као извор информација за јавност и као платформу за приступ документима и другим садржајима на тему државне матуре. Портал не смете користи за постављање, слање нити ширење материјала који нису у складу са законом, односно који садрже агресивне, увредљиве, непристојне, претеће или незаконите поруке или који крше ауторска права, права на поверљивост, приватност и друга права, као ни за ширење ланчаних писама и нежељене поште.

Безбедност и праћење података

Не смете заобићи, нити покушати да заобиђете или да нарушите мере заштите Портала. Не смете да ометате било чију комуникацију са Порталом на било који начин. Не смете да покушате да измените садржај Портала, сем тамо где је то на Порталу изричито дозвољено и прецизно објашњено.

У складу са законом, информације о навигацији кроз Портал изузетно могу да користе лица овлашћена за спровођење закона и, на основу захтева правног поступка, за добијање података у истражном поступку. Сви који користе Портал, односно рачунарски систем који подржава Портал, изричито пристају на овакав надзор. Уколико се тим путем открије злоупотреба или криминалне радње, налази тог надзирања се могу употребити за пријаву надлежним органима. У интересу свих корисника Портала, сарађиваћемо са органима надлежним за сузбијање криминалних активности и повреде система и мрежа. Задржавамо право да искључимо и блокирамо кориснике који на било који начин злоупотребљавају Портал.

Пренос информација преко Интернета није потпуно сигуран. Стога не гарантујемо сигурност размене података између вас и Портала. У првој фази рада Портала то нема већи значај. У време када Портал буде платформа и за приступ регистрованих корисника испитним задацима, биће веома важно да корисници и сами брину о сигурности својих корисничких профила и о свом безбедном понашању на Вебу.

Портал задржава право да о својим корисницима прикупља следеће информације:
– Име домена са ког приступају Порталу
– Датум и време приступа Порталу
– Датум, време и след кретања корисника кроз странице Портала
– Датум и време напуштања Портала

Ради сигурности Портала, пратимо саобраћај на мрежи, како бисмо идентификовали неовлашћене покушаје постављања или промене садржаја, као и друга настојања да се проузрокује штета Порталу или рачунарском систему који га подржава.

Ако имате питања или недоумице у вези са нашим прикупљањем, коришћењем или откривањем ваших личних података, молимо да прочитате нашу Изјаву о приватности. Ако вам она није довољна, молимо вас да нас контактирате преко е-адресе: info@matura.edu.rs.

Доступност, поузданост и актуелност информација

Све информације које се налазе на Порталу су јавно доступне и смеју бити пренете.

Садржаје које објављујемо припремамо на основу расположивих информација доступних код меродавних извора. Настојимо да Портал у сваком тренутку пружа потпуне, тачне и актуелне информације. Иако врло пажљиво припремамо сав садржај, техничке условности као што су прекиди на везама, недоступност и сличне, нужно значе да не можемо да преузмемо одговорност за било какву директну или индиректну штету или непријатност по кориснике, које настану као последица употребе Портала. Информације на Порталу могу да садрже нехотичне техничке или словне грешке. Корисници су у потпуности одговорни да провере тачност и потпуност садржаја који се на Порталу налазе. Чланови тима који су на располагању за подршку код таквих провера су наведени на страници Контакт.

Портал је посвећен ширењу информација о државној матури, ради бољег разумевања ове сложене теме у јавности. Садржај припремамо на основу регулативе, стручних анализа, различитих писаних извора и расположивих података, јавних дискусија, материјала за обуке и слично. Садржаје објављујемо под лиценцом Creative Commons (Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија). То значи да смете слободно да дистрибуирате наше садржаје, под условом да наведете Портал као извор.

Нисмо одговорни за директну или индиректну штету или непријатности које могу настати због техничких проблема или недоступности Портала.

Повезаност

Портал садржи линкове ка Интернет сајтовима органа јавне управе и других правних и физичких лица. Портал не одговара ни за садржаје тих сајтова, ни за њихову доступност. Нећемо бити одговорни ни за било какву директну, индиректну, последичну или другу штету која евентуално настане коришћењем Портала или сајтова повезаних с њим.

Банер са линком који води ка Порталу можете да поставите на своје веб сајтове, на пример на сајт ваше школе, удружења или слично – уколико је намена вашег сајта у складу са садржајем и сврхом Портала. Аутори и администратори Портала не сносе никакву одговорност за садржаје које постављате на било који сајт на ком евентуално успоставите везу са Порталом.

Ажурирање

Портал је динамичан и његов садржај, изглед и структура се повремено мењају, без претходне најаве.

Садржај Услова коришћења Портала подлаже изменама у било ком тренутку и из било ког нама знаног разлога, без претходне најаве или сагласности корисника. Свака промена Услова коришћења биће објављена на овој страници Портала. Датум актуелне измене биће јасно наведен испод текста Услова.

Најскорија измена: 22. јануар 2020. године