logo-white
EUzaTebe_logo
Све о испиту зрелости за гимназије и уметничке школе – вебинар за наставнике

Све о испиту зрелости за гимназије и уметничке школе – вебинар за наставнике

17. фебруар 2022. у 12 ч.

Овај вебинар уживо за наставнике гимназија и уметничких школа на тему бројних новина које њиховим ученицима и школама доноси будућа државна матура, одржан је у четвртак, 17. фебруара у подне.

ГОВОРИЛИ СУ:

Марија Крнета, руководитељка Групе за средње опште и уметничко образовање и васпитање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Грегор Мохорчич, вођа тима Пројекта државне матуре

Милан Шиповац, члан радне групе за развој испитних материјала и наставник у Осмој београдској гимназији.

Модераторка је била: Тамара Икономов

Увођење државне матуре је постепен, вишегодишњи процес. Од првог идејног концепта, до прве симулације матурских испита у 100 изабраних средњих школа, у јесен 2020. године, прошло је четири године. А од тог првог, до предстојећег другог пилотирања матурских испита, које се у априлу ове године одржава у свим средњим школама у Србији, проћи ће још 16 месеци. Међутим, нису баш сва питања до краја разрешена.

Шта све до сада извесно знамо о овим националним испитима и шта наставници гимназија и уметничких школа треба да знају о општој, односно уметничкој матури – гледаоци су сазнали од наших учесника, који непосредно руководе процесом увођења државне матуре.

Било је предвиђено је да вебинар траје 75 минута; други део је био посвећен питањима гледалаца. Било да су вебинар пратили преко Зум платформе или као стрим преко наше странице на Фејсбуку, гледаоци су могли путем чета да се укључе у дискусију и да од учесника добију конкретне одговоре на дилеме и питања.

На она питања на која нисмо стигли да одговоримо током вебинара одговорићемо кад обрадимо сва питања пристигла током наших пролећних вебиара. Одговоре ћемо поставити на наш сајт.

Снимак вебинара можете погледати на нашој званичној страници на Фејсбуку.

Skip to content