logo-white
EUzaTebe_logo
Представљање државне матуре на Сајму образовања 2022.

Представљање државне матуре на Сајму образовања 2022.

27. октобар 2022.

Министарство просвете уврстило је тему државне матуре у своје активности којима се представило посетиоцима овогодишњег Сајма образовања. Презентација о процесу увођења државне матуре одржана је на сајамском штанду Министарства у четвртак, 27. октобра, између 14.30 и 16 сати.

Пут до државне матуре, кључне изазове и досадашње резултате у том сложеном послу присутним посетиоцима представиле су Љиљана Левков и Маја Вујовић, чланице стручног тима Пројекта државне матуре. Љиљана Левков, кључни експерт за обуке, у почетку је говорила о будућности – о кључним циљевима читавог подухвата. Маја Вујовић, експерткиња за дигиталне медије, вратила је посетиоце у прошлост, информацијама о самој замисли и покретању ове стратешке иницијативе пре седам година.

Презентација је у највећој мери протекла као разговор са присутнима, који су од самог почетка постављали питања и усмеравали ток излагања. По истеку предвиђеног једночасовног термина, договорено је да се разговор продужи, како би се представио цео процес увођења државне матуре.

Слајдове са овог представљања погледајте или преузмите у нашој збирци докумената.