logo-white
EUzaTebe_logo
Обуке радних група за израду образовних стандарда

Обуке радних група за израду образовних стандарда

20-23 октобар 2020.

У оквиру рада на новој стратегији образовања  у Србији до 2030. године, Министарство просвете, науке и технолошког развоја је иницирало израду нових образовних стандарда за основне и средње школе у Србији. Током прошле и ове године полако су оформљене радне групе за општеобразовне и стручне предмете. Од уторка, 20. октобра, њихови чланови похађају целодневне обуке у Београду.

Читав овај подухват подржава Европска унија, кроз финасирање и рад два пројекта; то су REdiS и Пројекат државне матуре. Обуке за чланове радних група пројекти организују у сарадњи са Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања.

На почетку првог дана обуке, учеснике су поздравили експерти из тимова та два пројекта, Грегор Мохорчич и Снежана Медић, и министар Младен Шарчевић. Обуке су организоване у београдском хотелу Мона Плаза, где простране сале омогућују да се мере заштите од вируса COVID-19 у целости поштују.

Сваког дана (сем четвртка) по две радне групе учествују у овим радионицама.

20.10 2020.

РГ за Биологију и Хемију

РГ за Историју и Географију

21. 10. 2020.

РГ за Математику и Физику

РГ за Информатику и технику

23.10.2020.

РГ за Српски језик и књижевност

РГ за 6 страних језика

РГ за Музичко, Ликовно и Физичко

После израде нових стандарда, наредних месеци и година, биће потребно израдити нове наставне планове и програме, нове уџбенике, па и нова испитна питања за државну матуру.

Skip to content