logo-white
EUzaTebe_logo
Обука о кључним концептима и методологији израде стандарда постигнућа

Обука о кључним концептима и методологији израде стандарда постигнућа

30-31. август 2021.

Стандарди постигнућа су основа за унапређивање система образовања. Унети су и у недавно усвојену Стратегију развоја образовања до 2030. године и акциони план за њено спровођење.

Ова дводневна обука намењена је радним групама за израду стандарда за општеобразовне наставне предмете. Детаљно се бави кључним концептима и методологијом израде стандарда постигнућа.

Обуку заједнички похађају чланице и чланови радних група за израду стандарда постигнућа у средњој школи, за које је задужен Пројект државне матуре, и у основној школи, за које је задужен пројекат РЕдиС. Због актуелних мера за заштиту здравља учесника и потребе да они буду на безбедном растојању, обука се одвија у пространим салама хотела Метропол Палас у Београду.

Овај заједнички рад треба да допринесе усаглашавању стандарда постигнућа у основној и у средњој школи. На тај начин, ученици ће моћи да развијају своја знања и компетенције од почетка образовања надаље према јасним, прецизним и доследним очекивањима. Учење у тако уређеном образовном систему је ефикасније, јер ученици могу и сами да спознају логичан развој знања које треба да савладају.

Фотографије са обуке можете погледати у нашој Галерији.

Skip to content