logo-white
EUzaTebe_logo
Najava prvog pilotiranja državne mature za medije i javnost

Najava prvog pilotiranja državne mature za medije i javnost

16. oktobar 2020.

Planirano za kraj oktobra 2020. godine, prvo pilotiranje je početni korak u kom se srednje škole u Srbiji neposredno u praksi sreću sa osnovnim novinama u procesu uvođenja državne mature. Najviši rukovodioci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i visoki predstavnici Evropske unije u Srbiji izneće zainteresovanim novinarima najaktuelnije informacije o ovoj predstojećoj etapi tog procesa.

Novinarske ekipe čuće ukratko i strateške planove stručnjaka i konkretne zadatke svih učesnika pilotiranja. Dobiće podatke o izboru pilot-škola, broju predmeta i obrazovnih profila, kao i učenika obuhvaćenih ovom višednevnom aktivnošću. Prvenstveno će dobiti odgovore na pitanja o samom pilotiranju i načinima na koje ono treba da unapredi buduću državnu maturu.

Ovaj skup za medije se održava u petak, 16. oktobra 2020. godine u 9 sati, u Klubu poslanika, u Tolstojevoj 2, u Beogradu. Predviđeno je da se novinarima obrate Ambasador Evropske unije u Srbiji Sam Fabrici i Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

 

 

 

Skip to content