logo-white
EUzaTebe_logo
Најава првог пилотирања државне матуре за медије и јавност

Најава првог пилотирања државне матуре за медије и јавност

16. октобар 2020.

Планирано за крај октобра 2020. године, прво пилотирање је почетни корак у ком се средње школе у Србији непосредно у пракси срећу са основним новинама у процесу увођења државне матуре. Највиши руководиоци Министарства просвете, науке и технолошког развоја и високи представници Европске уније у Србији изнеће заинтересованим новинарима најактуелније информације о овој предстојећој етапи тог процеса.

Новинарске екипе чуће укратко и стратешке планове стручњака и конкретне задатке свих учесника пилотирања. Добиће податке о избору пилот-школа, броју предмета и образовних профила, као и ученика обухваћених овом вишедневном активношћу. Првенствено ће добити одговоре на питања о самом пилотирању и начинима на које оно треба да унапреди будућу државну матуру.

Овај скуп за медије се одржава у петак, 16. октобра 2020. године у 9 сати, у Клубу посланика, у Толстојевој 2, у Београду. Предвиђено је да се новинарима обрате Амбасадор Европске уније у Србији Сам Фабрици и Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

 

 

 

Skip to content