logo-white
EUzaTebe_logo
Matura na godišnjem skupu defektologa

Matura na godišnjem skupu defektologa

21. februar 2020.

Projekat državne mature učestvovao je u redovnoj konferenciji Dani defektologa Srbije, u petak, 21. februara. Ovaj međunarodni skup je održan u svečanoj sali hotela Mona Plaza, u Beogradu, od 20. do 23. februara.

Tokom uvodne plenarne sesije, okupljenim članovima Društva defektologa Srbije govorila je viši stručnjak Nika Šlamberger, analitičar završnih ispita. Ona im je predstavila pripreme za uvođenje završnih ispita na kraju srednjeg obrazovanja i ktivnosti u okviru projekta državne mature.

Učešće u ovom skupu je bila prilika da neposredno upoznamo i ovu stručnu javnost sa planovima za standardizaciju ispita na nacionalnom nivou. To je posebno važno zato što ovi ispiti obuhvataju i učenike koji imaju određene teškoće u praćenju ili savladavanju gradiva ili koji se obrazuju po jedinstvenim obrazovnim planovima.

Ovo je bila tek uvodna prilika da defektolozi saznaju osnovne informacije o pripremama za državnu maturu. Planiramo intenzivniju saradnju sa stručnjacima iz ove oblasti. Već duže vreme pažljivo razmatramo izazove i definišemo moguća rešenja pri polaganju za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Veoma je važno da državna matura bude obogaćena i stručnim doprinosom iskusnih defektologa.

Skip to content