logo-white
EUzaTebe_logo
Матура на годишњем скупу дефектолога

Матура на годишњем скупу дефектолога

21. фебруар 2020.

Пројекат државне матуре учествовао је у редовној конференцији Дани дефектолога Србије, у петак, 21. фебруара. Овај међународни скуп је одржан у свечаној сали хотела Мона Плаза, у Београду, од 20. до 23. фебруара.

Током уводне пленарне сесије, окупљеним члановима Друштва дефектолога Србије говорила је виши стручњак Ника Шламбергер, аналитичар завршних испита. Она им је представила припреме за увођење завршних испита на крају средњег образовања и ктивности у оквиру пројекта државне матуре.

Учешће у овом скупу је била прилика да непосредно упознамо и ову стручну јавност са плановима за стандардизацију испита на националном нивоу. То је посебно важно зато што ови испити обухватају и ученике који имају одређене тешкоће у праћењу или савладавању градива или који се образују по јединственим образовним плановима.

Ово је била тек уводна прилика да дефектолози сазнају основне информације о припремама за државну матуру. Планирамо интензивнију сарадњу са стручњацима из ове области. Већ дуже време пажљиво разматрамо изазове и дефинишемо могућа решења при полагању за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом. Веома је важно да државна матура буде обогаћена и стручним доприносом искусних дефектолога.

Skip to content